Solpaneler

Lönsamhet att installera solceller

Privatbostäder har bäst lönsamhets-incitament att installera solceller. Hushåll i  Sverige är traditionellt drivande och framåtsträvande vad gäller teknik och samhällsutveckling. Undersökningar utförda av Energimyndigheten visar på att över 50 procent av svenska hushåll kommer att äga en egen solenergianläggning inom tio år.

Vår största kundgrupp

Villor och Fritidshus är till antalet även Mälarsols största kundgrupp. Vi har god erfarenhet från att lyssna in kundens individuella önskemål om till exempel utseende och användning. Vi hjälper dig med för- och slutanmälan till ditt elhandelsbolag. Med det sagt så vill vi även lyfta fram våran företagssida. Vi monterar solceller till fler och fler företag.

Solceller & Ekonomi

Att installera solceller på din villa eller fritidshus är en säker och lönsam investering. Normalt har din solcellsanläggning återbetalat sig på mindre än 10 år och efter det har du trygg och gratis elproduktion i minst ytterligare 20 år. Siffror  visar på att en solcellsanläggning höjer fastighetens värde, samtidigt som driftskostnaden sänks. Som privatperson kan du nyttja skattereduktion för grön teknik motsvarande 20 procent av totalkostnaden för ett solcellssystem och upp till 50 procent av totalkostnaden för laddboxar och batterier.

Intäkterna från din egenproducerad solel består av flera delar. Den solel som du använder själv (Egenanvänd El) innebär besparing motsvarande vad det skulle kosta att köpa motsvarande el, dvs spotpris, överföringsavgift, kostnad för elcertifikat, energiskatt och moms. Den överskottsel som matas in till elnätet (Såld El) har ett värde motsvarande det pris ditt elhandelsbolag köper din solel för plus ersättning för nätnytta och den skattereduktion du får som mikroproducent per såld kWh upp till 30 000 kWh/år.

Solcellssystem från Mälarsol

Ett solcellssystem utgörs av flera fristående komponenter och produkter som ska monteras och installeras till ett optimalt fungerande solcellssystem. Vi erbjuder ett  komplett system vilket innebär att vi tar ansvar för helheten. När du beställer ett solcellssystem från Mälarsol beställer du inte bara de fristående komponenterna, produkterna och arbetskraft. Du beställer ett optimalt projekterat och dimensionerat solcellssystem med funktionsgaranti.

Vi tar helhetsansvar för alla produkter, montagematerial, takmontage, elinstallation samt planering och rapportering såsom anmälan till nätägaren. Vi finns tillgängliga för att svara på dina frågor både före och efter färdigställd installation. Som tillägg erbjuder vi laddinfrastruktur, energimätning och batterilagring. Vi vet att våra kunder har ett intresse av att optimera sin energianvändning.