Montagesystem

Installation

Vi arbetar uteslutande med montagesystem från svenska och tyska tillverkare. De har utvecklat montage som är anpassat för nordiska väderförhållande.

Före varje installation görs en anläggningsdesign för att säkerställa att ditt montagesystem är dimensionerat med hänsyn till faktiska snö- och vindlaster samt att kablar blir förlagda och uppfästa på ett korrekt sätt.

Monteringssystem för solceller ska vara av hög kvaité för att säkerställa hållbarhet motsvarande solcellsmodulernas livslängd. Det är viktigt att montagesystemet är anpassat till de snö- och vindlaster som kan förväntas, ett system på tegeltak i norra Sverige kan exempelvis behöva kraftigare takkrokar än ett system i södra Sverige. På tak är det ofta fördelaktigt att installera socellsmodulerna på ett monteringssystem med skenor ovan takplanet då detta skapar en luftspalt under solcellsmodulerna som förbättrar luftcirkulationen och kylningen av solcellerna. Vi arbetar framförallt med monteringssystem från Weland, ESDEC och K2 Systems.

Ett av våra kvalitetskriterier är att de solcellspaneler vi erbjuder ska kvalificera sig in på topplistan på DNV GL:s kvalitetsindex. Utöver det har vi krav på att tillverkaren ska garantera minst 10 års produktgaranti och 25 års effektgaranti.

Såklart är alla paneler och växelriktare vi erbjuder CE-märkte och uppfyller krav på elsäkerhet enligt svenska och europeiska standarder.